субота, 21. јун 2014.

Prvi svetski rat

Turistička agencija Eurojet je uspešno prezentovala još jedan projekat. U saradnji sa Turističkom Organizacijom Beograda, 20. juna 2014. godine u kafani Zlatna Moruna, je održana press konferencija povodom nove ture "Prvi svetski rat".
Kao i do sad, trudićemo se da svojim projektima predstavimo kulturu i istoriju naše zemlje i da svakom, pa i "slučajnom prolazniku" damo razlog da je bolje upozna i iznova se vraća u nju.

Bila nam je čast da prvu promo turu realizujemo sa predstavnicima ruskih institucija i firmi.




Povodom stogodišnjice jednog od najznačajnijih događaja koji je zauvek promenio svetsku istoriju predstavljamo vam turu "I svetski rat" praćenu interesantnim pričama i šokantnim podacima iz perioda izbijanja rata.

Program

Prva tačka ture je Savska terasa gde se upoznajemo sa okolnostima koje su prethodile ratu i samim razlozima njegovog nastanka. Šetnja do spomenika Pobednik koji je Ivan Meštrović 1928. godine izgradio pod originalnim imenom "Vesnik slobode" u čast desetogodišnjice proboja Solunskog fronta. Kroz srenjovekovnu tvrđavu dolazimo do crkve Ružice koja svojim izgledom, ambijentom i ornamentima svedoči o periodu I svetskog rata.
Nakon posete Vojnom muzeju obilazimo spomenik zahvalnosti Francuskoj na čijem mestu se nekada nalazio spomenik Karađorđu koji su austrijski vojnici uništili 1915. godine.

Na Topličinom vencu obilazimo spomenik vojvodi Vuku koji je tokom I svetskog rata poginuo na Kajmakčalanu.

Turu završavamo posetom kafani Zlatna moruna koja je u istoriju ušla kao zborno mesto mladobosanskih revolucionara, jer je upravo ovde iz Bosne stiglo pismo sa beleškom zagrebačkog lista Srbobran o dolasku Franca Ferdinanda u Sarajevo. Uživaćete u ukusu najboljeg srpskog piva i slušati priče o kovanju plana sprovodioca Vidovdanskog atentata 1914. godine.


Нема коментара:

Постави коментар